Skip to main content

Laat je schilderfantasie tot leven komen op onze locatie in de Provence in Zuid-Frankrijk.

In 2024 worden er geen schildervakanties georganiseerd in Frankrijk.

Tekenen en/of schilderen bij Hof van Meden betekent vooral ontspanning, inspiratie en creativiteit. Plezier hebben in wat je doet, is het belangrijkste. De ongedwongen sfeer, de schitterende locatie en prachtige omgeving zijn inspirerend.

In een heerlijk, zonnig klimaat, met enthousiaste begeleiding en op een gastvrije locatie, kun je tot rust komen en je overgeven aan je creativiteit. Een bijzondere week voor jezelf!

Het vakantiehuis van Hof van Meden staat in Néoules, een vriendelijk dorpje in het zuiden van de Provence, in Frankrijk. De omgeving staat bekend om zijn wijngaarden en rotsgebergten. Een robuuste omgeving die samengaat met de bekende Franse romantiek.

Schilderen in het idyllische zuiden van Frankrijk

In 2024 worden er geen schildervakanties georganiseerd in Frankrijk.

Het huis waar we verblijven is een echt familiehuis. De algemene ruimtes zijn gemeenschappelijk en de kamers waar de deelnemers verblijven worden gedeeld (2 á 3 personen).

Er is een mooi zwembad, waar het heerlijk toeven is op de vrije momenten.

Het terrein is heel romantisch ingericht en heeft met de ruïne die erop staat, een authentieke uitstraling. Er zijn vele mooie plekjes te ontdekken.

De maaltijden, die een belangrijk moment van de dag zijn, worden met aandacht verzorgd.  Vanwege het heerlijke klimaat eten we in de sfeervolle buitenkeuken of in de tuin.

De teken en/of schilderactiviteiten

In 2024 worden er geen schildervakanties georganiseerd in Frankrijk.

 

De begeleiding wordt gegeven door Liesbeth van Houselt, zelf kunstenares met jarenlange ervaring als docente.

Wat aan bod komt zijn technische aspecten zoals onderwerpkeuze, compositie, kleur, materiaalgebruik, opzetten van een werk e.d.

De ondergronden zullen verschillende materialen zijn, naast de standaard doeken. Je kunt hierbij denken aan papier, (linnen-)stof, hout e.d.

We schilderen met acryl.  Er zal aandacht zijn voor je persoonlijke proces, je interesse en je vaardigheden.

Je hoeft geen ervaring in het schilderen te hebben om mee te kunnen doen. Omdat de groep 5 tot 7 personen heeft is er voldoende ruimte voor individuele begeleiding.

Tijdens de vakantie werken we aan de hand van verschillende thema’s. De workshops vinden voornamelijk plaats op het terrein van Hof van Meden. Er zal bijna dagelijks, waarin twee dagdelen van ieder ongeveer 2,5 uur, geschilderd worden.

Het overzicht

Verblijfskosten: €870,-

Inclusief

  • Schilderlessen & Materialen
  • Ontbijt/lunch/diner/overnachting/linnengoed

Exclusief

  • Reiskosten
  • Vervoer vanaf vluchthaven
  • Uitstapjes

De teken- en schilderwerken kunnen wij mee terug nemen naar Nederland, waar het dan in Heeswijk-Dinther kan worden opgehaald.

In 2024 worden er geen schildervakanties georganiseerd.

Reisinformatie

Er zijn vluchten op Marseille en Toulon. Je kunt een huurauto regelen of wij kunnen je, indien mogelijk, van het vliegveld van Toulon ophalen en wegbrengen (tegen een redelijke vergoeding). Vanwege de afstand kunnen we niet afhalen in Marseille. Kom je zelf met de auto, dan is het ongeveer 1200 km, afhankelijk waar je vandaan komt. Wil je samen met andere deelnemers reizen, dan kunnen wij hierin bemiddelen.

Wil je reserveren

In 2024 worden er geen schildervakanties georganiseerd.

 

Neem contact op met:

Liesbeth van Houselt – 0618073348.

of per mail: info@hofvanmeden.nl

Je kunt met een zelf samengestelde groep reserveren:

Naast de vaste weken die Hof van Meden organiseert, is het mogelijk om met een eigen gezelschap van minimaal 6 personen, een week te komen schilderen. Wil je de mogelijkheden horen, dan kun je contact opnemen via bovenstaand telefoonnummer of mailadres.